Ranné sneženie skomplikovalo dopravu v regióne Šariša

03.12.2010 Prešov

Šariš 3. decembra (TASR) – Cesty v regióne Šariša sú napriek rannému hustému sneženiu zatiaľ zjazdné.
Potvrdili to TASR pracovníci oblastných dispečingov Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK).
Vplyvom sneženia sa komplikuje najmä doprava na miestnych komunikáciách v Prešove, kde spôsobuje problémy kašovitý sneh na cestách.
Ako uviedol pre TASR analytik dopravy SÚC PSK Tomáš Lažo, snežiť začalo po 8. hodine, následne začal padať mokrý sneh. Všetky vozidlá sú v teréne a snažia sa udržať zjazdnosť na komunikáciách v okresoch Prešov a Sabinov. "Podľa predpovedí očakávame, že okolo 12. hodiny by sneženie malo ustať, verím, že situáciu sa nám podarí zvládnuť tak, aby cesty zostali zjazdné, prioritou sú komunikácie 1. a 2. triedy, následne sa presúvame na cesty 3. triedy, " povedal Lažo.
V okrese Bardejov začalo snežiť krátko pred 10. hodinou. Podľa Evy Kaščákovej z dispečingu SÚC PSK momentálne je tu teplota okolo jedného stupňa nad nulou. Do terénu už vyrazili všetky vozidlá. Komunikácie 1. a 2. triedy sú väčšinou mokré a na cestách 3. triedy je utlačená vrstva snehu miestami do troch centimetrov.
Podľa Miroslava Červeňáka z dispečingu SÚC PSK vo Svidníku sú cesty 1. a 2. triedy v regióne po chemickom posype mokré, vo vyšších polohách sa nachádza miestami kašovitý sneh. Na cestách 3. triedy je kašovitá, prípadne ujazdená vrstva snehu. Snežiť tu začalo približne o 9.30 h, pričom striedavo sa objavuje aj dážď, v regióne je teplota 1 stupeň Celzia. Dopravu medzi Giraltovcami a Svidníkom skomplikoval skrížený kamión, premávku na mieste riadi polícia.
 

Vyberte región